Alexandru Slusari: Persecutarea politică a lui Usatîi discreditează întreaga anchetă a “Landromatului rusesc”

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, pune la îndoială legalitatea acțiunilor legate de “Laundromatul rusesc”, îndreptate împotriva liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

 

Potrivit politicianului, în mod absolut evident, acestea sunt motivate politic. El a făcut declarația pentru postul de televiziune BTV, care l-a rugat să comenteze anunțarea în căutare de către Federația Rusă a lui Renato Usatîi în dosarul “Laundromat”.

“Este foarte straniu ceea ce se întâmplă. Nu am fost niciodată fanul lui Renato Usatîi. Mai mult decât atât, suntem oponenți politici și avem viziuni diametral opuse asupra multor lucruri, dar ceea ce se întâmplă acum cu el stârnește nedumerire. Din câte cunoaștem, încă în urmă cu un an, Federația Rusă l-a anunțat pe Vlad Plahotniuc în căutare în dosarul “Laundromat”, iar apoi a urmat Platon. Întrebarea mea este: de ce atunci nu se vorbea nimic despre Renato Usatîi, mai ales că se afla la Moscova? Atunci nimeni nu pomenea despre faptul că ar avea vreo legătură cu acest caz. Dar iată că a trecut un an, și în pragul alegerilor prezidențiale, la care Renato Usatîi este principalul oponent al lui Dodon pe flancul stâng, foarte la timp și comod pentru Dodon, apare acest dosar. Și se întâmplă acest lucru după vizita liderului neformal al PSRM la Moscova”, a declarat Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei „Da”, acțiunile lui Dodon pun într-o situație dificilă partea rusă implicată în investigație.

“Am înțeles că sunt mai multe cercuri de interese în Federația Rusă și nu întotdeauna există o înțelegere între ele, dar în acest caz persistă riscul de a discredita nu numai autoritățile implicate în investigarea cazului, ci și întregul proces îndreptat împotriva lui Plahotniuc, iar cetățenii din Moldova s-ar putea să nu înțeleagă acest lucru”, mai afirmă Slusari.

“Urmăresc atent cum se desfășoară această anchetă și nu am niciun motiv să cred în aceste noi acțiuni (n.r. acuzațiilor împotriva lui Usatîi)”, spune în încheiere Slusari.

Asupra anunțării lui Usatîi în căutare pe teritoriul Federației Ruse în dosarul “Laundromat” s-a expus și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Potrivit președintelui PAS, anunțarea în căutare și dosarul intentat la Moscova împotriva liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, nu este altceva decât o tentativă a președintelui Igor Dodon și a amicilor săi de a-l elimina din cursa pentru alegerile prezidențiale pe principalul concurent de pe segmentul de centru-stânga.

Amintim că joi, primarul de Bălți a fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse în cadrul unui dosar penal, despre care Usatîi spune că a fost fabricat la solicitarea lui Igor Dodon și a curatorului și partenerului său de afaceri de la Moscova, Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei.

Renato Usatîi a declarat joi, 25 iunie, într-o conferință de presă că cei doi și unii “vârcolaci în epoleți” încearcă să obțină o acuzație împotriva sa în dosarul intentat pentru spălare de bani, ca să-l împiedice să participe la alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate.

 

În aceeași conferință de presă, președintele Partidului Nostru a anunțat că va expedia o adresare actualului procuror general al Rusiei în care promite să ofere detalii despre anunțarea ilegală a sa în căutare și să informeze despre persoanele implicate în fabricarea dosarului penal la Moscova.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter