Maia Sandu, despre dosarul intentat împotriva lui Usatîi: Se pare că Dodon și prietenii își elimină concurentul

Dosarul intentat la Moscova împotriva liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, este nimic altceva decât o tentativă a președintelui Igor Dodon și a amicilor săi de a-l elimina din cursa pentru alegerile prezidențiale pe principalul concurent de pe segmentul de centru-stânga. Declarația aparține președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și a fost făcută în studioul postului de televiziune Bălți TV.

 

“Nu cred că vreau să comentez despre cum funcționează sistemul judiciar din Federația Rusă. Așa cum am mai spus și altă dată, aceste lucruri care se întâmplă anume acum seamănă într-un fel a intenție din partea lui Igor Dodon și a prietenilor lui să-și ușureze munca în campania prezidențială și mai ales să nu aibă competiție pe segmentul de alegători pe partea centru-stânga”, spune Maia Sandu.

Amintim că joi, primarul de Bălți a fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse în cadrul unui dosar penal, despre care Usatîi spune că a fost fabricat la solicitarea lui Igor Dodon și a curatorului și partenerului său de afaceri de la Moscova, Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei.

Renato Usatîi a declarat joi, 25 iunie, într-o conferință de presă că cei doi și unii “vârcolaci în epoleți” încearcă să obțină o acuzație împotriva sa în dosarul intentat pentru spălare de bani, ca să-l împiedice să participe la alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate.

 

În aceeași conferință de presă, președintele Partidului Nostru a anunțat că va expedia o adresare actualului procuror general al Rusiei în care promite să ofere detalii despre anunțarea ilegală a sa în căutare și să informeze despre persoanele implicate în fabricarea dosarului penal la Moscova.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter