La Bălţi, candidatul PSRM nu s-a prezentat la dezbateri cu Alexandr Petkov

La dezbaterile programate astăzi la Bălţi între concurenţii din turul doi al alegerilor locale, Alexandr Petkov, candidatul Partidului Nostru, a putut comunica doar cu jurnaliştii. Contracandidatul său, reprezentantul Partidului Socialiștilor, nu s-a prezentat și a decis să organizeze o „dezbatere” improvizată fără Petkov.

„Ieri seară i-am chemat pe reprezentanții PSRM să convenim asupra orei dezbaterilor și să le reamintim că voi fi la dezbateri la ora 14.00. Am venit la 14.00. Dar ei nu au vrut să ne asculte sau să ne audă. Vă asigur că, dacă ar fi venit, am fi stat aici până la miezul nopții. Am fost gata să răspundem la întrebările contracandidatului, a presei, la întrebările locuitorilor din Bălți. Suntem pregătiți pentru discuții deschise. Contracandidații noștri au arătat că nu sunt pregătiți pentru nimic, nici măcar pentru muncă”, a spus Petkov.

El a menționat că imediat după întâlnirea planificată anterior cu alegătorii, a reușit să vadă puțin din ceea ce s-a petrecut în sala de conferințe în care s-au adunat reprezentanții PSRM. El a comparat această întâlnire cu un teatru al absurdului. În acest sens, Petkov și-a cerut scuze de la bălțeni pentru comportamentul nedemn al contracandidatului său. El și-a exprimat regretul că locuitorii capitalei de nord au fost lipsiți de posibilitatea de a aprecia participanții la al doilea tur al scrutinului  în formatul „unul la unu”, pe care le-a propus.

„Ceea ce s-a întâmplat aici pare un teatru al absurdului: consilieri municipali care ar fi luat concediu din cont propriu. Cine i-a invitat în genere, cine l-a invitat pe moderator? Eram gata să discutăm totul. L-am invitat clar și deschis pe Maxim Moroșan. Să ne așezăm, să discutăm împreună  regulamentul. Dar ca răspuns am văzut un comportament necivilizat, inclusiv în raport cu presa”, a subliniat Alexandr Petkov.

În ceea ce privește evenimentul anunțat de candidatul PSRM pentru vineri, Alexandr Petkov a făcut apel la reprezentanții presei să contacteze conducerea Teatrului pentru a afla exact ce eveniment este planificat și ce scrie în solicitarea Partidului Socialiștilor.

„Solicitarea lor include un eveniment de partid al PSRM. Nu intenționăm să participăm la el. Cred că administrația teatrului va fi deschisă și va oferi o copie a solicitării lor și veți vedea exact ce scrie pentru că formulările aici sunt foarte importante. Ce fel de dezbateri? Nu sunt dezbateri, ci o întâlnire cu activiștii Partidului Socialiștilor”, a menționat Alexandr Petkov.

Petkov i-a sugerat contracandidatului să nu mai speculeze pe seama ratingului lui Renato Usatîi.

„Orice s-ar întâmpla pe 19 noiembrie, Usatîi și Petkov sunt deja în Consiliul Municipal. Toată componența consiliului este știută. Este clar că în următorul consiliu va fi necesar să se negocieze și să se caute compromisuri. Nu este clar ce face acest tânăr. Și locuitorii din Bălți ar trebui să fie atenți la acest lucru”, a spus candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Bălți, Alexandr Petkov.

Potrivit lui Petkov, după evenimentul lui Maxim Morosan, ieșit din comun prin absurditatea sa, bălțenii trebuie să tragă propriile concluzii. Alexandr Petkov le-a cerut locuitorilor din Bălți, pe 19 noiembrie, să participe activ la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al orașului Bălți și să facă o alegere în favoarea dezvoltării orașului, și nu în favoarea confruntării.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter