Renato Usatîi, la Hâncești: De oamenii simpli voi avea grijă, pentru hoți voi fi cel mai urât coșmar

Viitoarea coaliție din Parlament și corupția au fost principalele subiecte abordate la întâlnirile liderului Blocului electoral ”RENATO USATÎI” cu localnicii din orașul Hâncești și satul Cărpineni, din raionul Hâncești. Politicianul le-a explicat oamenilor că problema corupției rămâne nesoluționată inclusiv din cauza pedepselor prea blânde.

”Oamenii se vor teme să ia mită după ce vor ști că pentru asta riscă de la 15 ani de închisoare și confiscarea averii. În timp ce unii doar vorbesc despre lupta cu fenomenul corupției, eu am fugărit ”mafia gunoiului” din Bălți, am intervenit în activitatea piețelor, am asigurat transparența achizițiilor publice, drept urmare – 4 ani la rând, experți independenți au dat Primăriei Bălți calificativul de cea mai transparentă din țară. Acum, cheltuielile pentru campania electorală sunt cele mai mari pentru că le declar pe toate. Nu poate un partid cu sute de activiști să declare cheltuieli de numai 15.000 de lei pe lună pentru alimentarea mașinilor, când merge la întâlnirile cu alegătorii”, a subliniat Renato Usatîi.
El a mai adăugat, că în prezent, 80 la sută din cei care iau mită o fac de nevoie, mulți neavând cu ce-și întreține familiile, în schimb 20% sunt persoane cu funcții importante în stat, din care-și procură mașini luxoase și case mari, iar în actele de proprietate indică numele părinților sau ale socrilor.
”Problema e că în Moldova peste tot se dă mită, începând cu maternitatea și terminând cu cimitirul”, a afirmat Renato Usatîi, iar în completare, el a subliniat că important e să fie lichidată corupția din politică, mituirea alegătorilor și lipsirea deputaților de imunitate, care nu este deloc necesară pentru elaborarea legilor.
În ce privește o viitoare coaliție în Parlament, Renato Usatîi a menționat că va intra în alianță cu poporul RM și cu cei care, la fel, vor schimbări adevărate în țară.

”Mă doare când sunt întrebat dacă voi face coaliție cu cei de dreapta sau cu cei de stânga. Omul nu trebuie să fure, asta e ceea ce contează cu adevărat, nu apartenența sau vectorul politic. Eu vreau să dau startul unor reforme în țară, iar pentru asta am nevoie de cumsecădenie și profesionalism, nu de viziuni proeurpene sau proruse. Cel mai important lucru pe care vreau să-l menționez e că niciodată nu voi sta la aceeași masă cu corupții și kuliokarii”, a promis Renato Usatîi.
La una dintre întâlniri, el a abordat subiectul calității produselor în Moldova.
”Echipa noastră se angajează să întoarcă standardele de calitate pentru produse și servicii, pentru că în caz contrar vom continua să consumăm lapte din plastic și salam din hârtie, iar marcajul rutier va dispărea de pe străzi după numai 2-3 luni. Un test la un laborator german a arătat că asfaltul nostru este de o calitate atât de proastă încât vopseaua nu se ține pe suprafață mai mult de 3 luni”, a mai spus Renato Usatîi.
El a adăugat că a deplasările pe la Moscova sau Bruxelles trebuie încetate și că a venit timpul să se muncească pentru propriul popor, iar partenerii străini să fie tratați de pe picior de egalitate.

or.Hâncești

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter