Bugetul orașului Bălți pentru anul 2024, votat UNANIM de către Consiliul Municipal

Consiliul Municipal Bălți a aprobat bugetul pentru anul 2024. Proiectul a fost votat în cele două lecturi unanim de consilierii prezenți la ședința de joi. Documentul prevede venituri în sumă de 1,008 miliarde de lei, cheltuieli în sumă de 1,106 miliarde de lei, cu un sold de 98 milioane de lei.

Toate propunerile și inițiativele fracțiunilor au fost luate în considerare, astfel că decizia privind bugetul a fost adoptată prin consensul absolut al consilierilor.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a mulțumit Consiliului pentru votul unanim acordat pentru decizia privind bugetul orașului.

„Mulțumesc pentru vot consensual! Am avut cea mai grea încercare pentru consiliu, pentru autoritatea publică locală. Mă bucur sincer pentru faptul că am putut găsi compromis. Acest lucru demonstrează încă odată că suntem gata să cooperăm cu toate fracțiunile, în ciuda faptului că avem o reprezentare politică diversă în Consiliul Municipal Bălți”, a declarat Petkov.

În opinia sa, consensul manifestat demonstrează că autoritățile municipale vor face față oricăror probleme în anul care vine:

„Intrăm în anul 2024, care va fi dificil, dar sunt sigur că ne vom descurca. Ceea ce s-a întâmplat arată că avem forțe suplimentare pentru a face față tuturor problemelor, inclusiv celor sociale, în anul viitor”.

De menționat că anterior proiectul bugetului municipal a fost supus consultărilor publice în cadrul cărora au fost dezbătute sursele de finanțare și direcțiile de cheltuieli pentru funcționarea eficientă a tuturor serviciilor publice locale.

Totodată, consilierii au dat asigurări că, la executarea bugetului, autoritățile locale vor ține cont de sugestiile societății civile.  

„Vă asigurăm că, împreună cu dumneavoastră, vom revizui regulamentul, îl vom trece prin consiliu și în timpul executării bugetului, de asemenea, vom ține cont de propunerile dumneavoastră”, a menționat Elena Grițco, președintele fracțiunii Partidului Nostru în Consiliul Municipal Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter