Curtea de Apel Chișinău joacă murdar pentru a lipsi diaspora de dreptul la vot

Curtea de Apel Chișinău joacă murdar pentru a lipsi diaspora de dreptul la vot. Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a declarat astăzi într-un briefing de presă că, deși comunicarea dintre formațiune și instanță se ținea prin intermediul adreselor oficiale de e-mail, înștiințarea despre programarea ședinței de judecată pentru ora 11.00 a zilei de luni a fost intenționat expediată de pe o adresă privată și a ajuns imediat în spam.

“Contestația a fost expediată Curții de Apel, dimineața, la ora 02:00. Colegii mei și juriștii blocului au înregistrat actul în oficial în dimineața zilei de 6 iunie. După asta, au început să se întâmple lucruri foarte stranii. Noi am expediat contestația online, pe adresa curteadeapelchisinau@justis.md. La ora 08:48 de minute, ieri dimineața, Curtea de Apel Chișinău a confirma recepționarea cererii din partea Blocului electoral “RENATO USATÎI”. După asta, la ora 10:31, pe adresa oficială a Blocului electoral ”RENATO USATÎI” vine o scrisoare din partea unei doamne alexandrinasacaliuc@mail.ru. Prin acest mail suntem informați că DEJA s-a stabilit data și ora și completul de judecători care vor examina cererea noastră. Repet că pe adresa oficială a blocului nostru electoral vine un document oficial. Asta deși, anterior, toată comunicarea noastră a avut loc între adresa noastră oficială și curteadeapelchisinau@justis.md. Adresa noastră oficială bloculru@gmail.com a calificat această scrisoare de pe mail.ru ca fiind un spam”, a spus Renato Usatîi în cadrul briefingului.

“În această dimineață, la prima oră, aflu că mai nu este deja și decizia de a respinge solicitarea Blocului electoral RENATO USATÎI, ceea ce ar însemna că sute de mii de cetățeni care se află în diasporă să fie lipsiți de dreptul de a vota”, a adăugat el.

Faptul că acțiunile unor judecători ai Curții sunt controlate politic îl demonstrează și alte elemente. Examinarea cererii blocului nu a fost distribuită aleatoriu. Mai mult decât atât, din completul de judecată face parte Anatol Minciună, care în 2014, împreună cu alți magistrați a decis excluderea din cursa electorală a partidului, al cărui cap de listă era Renato Usatîi.

“Vă dați seama, acest Anatol Minciună care ne-a scos ilegal din alegeri, avem și decizia CEDO, astăzi deja va mai decide ca să-și revizuie CEC-ul propria decizie de a mări numărul secțiilor de vot peste hotarele țării sau nu”, a declarat Renato Usatîi.

Usatîi a îndemnat partidele politice și cetățenii să i se alăture la protestul din fața sediului Curții de Apel Chișinău pentru a apăra dreptul diasporei la vot.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter