14.000 de dolari de la Renato Usatîi pentru baschetbaliștii din Bălți

Baschetbaliștii clubului de baschet din Bălți, “Basco”, au fost felicitați joi, 29 aprilie, de primarul municipiului, Renato Usatîi, pentru rezultatele excelente pe care le înregistrează. Echipa și-a păstrat statutul de favorită și a câștigat, pentru a treia oară în istorie, titlul de campioană. Renato Usatîi a mers să-i felicite pe sportivi și le-a oferit drept premiu 10.000 de dolari. Alți 4.000 de dolari, edilul i-a înmânat elevilor de la școala sportivă, secția baschet.

 

“Ne cunoaștem din 2015. Sunt foarte mândru de faptul că din 2016, clubul de baschet “Basco” a început în fiecare an să ocupe nu pur și simplu locuri premiante, ci să deveniți campionii țării, câștigătorii Cupei. Sunteți un exemplu pentru echipa de tineret, care, la fel, a început să înregistreze rezultate frumoase. Anul 2021 a devenit deosebit pentru sportul din Bălți mulțumită vouă, pentru că, pentru prima dată în istoria Bălțiului, echipa clubului de baschet Basco a devenit campioana țării, deținătoarea Cupei și a Supercupei. Ați arătat întregii țări că Bălțiul conduce și pentru asta vă mulțumesc!”, le-a spus Renato Usatîi sportivilor.

Primarul a exprimat recunoștință antrenorilor pentru că nu au renunțat la muncă nici în cele mai grele vremuri pentru țară.

El le-a mulțumit sportivilor că prin atitudinea exemplară le insuflă copiilor dragostea pentru sport și a menționat că indiferent de funcția pe care o va ocupa, va face posibilul și imposibilul pentru ca dezvoltarea acestui domeniu în Bălți să nu se oprească.

“Îi suntem recunoscători primarului nostru, Renato Usatîi, datorită căruia, baschetul din Bălți a intrat în “epoca renașterii”. Echipa clubului a mai jucat în Liga Mare, dar nu reușea să ocupe niciun loc premiant. De aceea, vă mulțumim mult”, a spus căpitanul echipei “Basco”.

“Îi mulțumim și domnului Nicolae Grigorișin care mereu ne telefona, se interesa de noi, după fiecare meci telefona ca să știe cum suntem, cum am jucat, își face griji mereu mereu noi”, a mai adăugat sportivul.

“Am remarcat că eu și Nicolae Grigorișin mergem cu voi într-un pas. Din 2016, voi în fiecare an câștigați titlul de campioni, iar noi învingem în alegeri. De aceea, zic să păstrăm acest tempou și să arătăm că sportivii din Bălți conduc deja nu la nivel național, ci internațional”, a adăugat la final Renato Usatîi.

 

Întâlnirea dintre edil, sportivi și antrenori s-a încheiat cu o poză de grup. De menționat că anul acesta clubul de baschet “Basco” împlinește 30 de ani de la fondare. Din 2016, clubul se află sub protecția lui Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter