Usatîi: Voronin va fi folosit de Dodon în calitate de “torpila” împotriva oponenților politici

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Vladimir Voronin va fi folosit de Igor Dodon în calitate de „torpilă” în lupta cu oponenții săi. Declarațiile au fost făcute de liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” în cadrul emisiunii televizate «Территория свободы».

„Nu știu care este scopul lui Vladimir Voronin. El are doar o problemă. Eu mereu am spus că multe lucruri au mers bine în perioada când era președinte. Numai că se ofensa dacă mai avea cineva bani în afară de el.”

Renato Usatîi crede că Blocul electoral dintre PCRM și PSRM este necesar mai mult lui Igor Dodon decât lui Vladimir Voronin.

„Ce a vrut să obțină Dodon? El a discutat nu doar cu Voronin, dar cu toți care ar putea să-i ia 0,1% din voturi. Planul lui Dodon este ca nimeni să nu-l critice în această campanie electorală. El are nevoie de o „torpilă” pentru a-i critica pe toți. El deja nu este doar un simbol al corupției, dar și simbolul neîncrederii. Chiar dacă, uneori, Dodon spune adevărul, oamenii consideră deja că el minte. Acum, Vladimir Voronin este o „torpilă” care transmite tot cei ei discută în comun”, a spus Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, Dodon voia să atragă de partea sa mai multe partide pentru a diminua din critici și riscuri.

„Ce spune Dodon: când vor fi repartizate voturile celor care nu vor trece în următorul parlament, iar acum procentul celor care nu au trecut se împarte egal, iar printre cei care vor depăși pragul de 5% este mai degrabă Maia Sandu, care va fi pe primul loc, ea va acumula cele mai multe voturi, iată că acest procent trebuie scăzut, aceasta este strategia lui Dodon”, a adăugat Usatîi.

Usatîi a adăugat că, acest bloc este și pe placul oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc.„Astăzi i-au adunat pe toți la ultimul cosit. Ei nu mai pot fi ascunși. Plahotniuc și-a epuizat toate „torpilele”, fețele noi, așa că nu-i rămâne decât să îi adune pe toți”, a conchis Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter