“Se pare că cineva are nevoie de niște bani” pentru kulioace” înainte de alegeri” – Renato Usatîi, despre reducerea salariilor medicilor reanimatologi

Liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” a criticat reducerea de salarii aplicată medicilor reanimatologi din cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU).

 

“Este grav faptul că, chiar și pe timp de pandemie, autoritățile au decis să economisească bani anume pe salariile medicilor. Se pare că cineva are nevoie de niște bani ”pentru kulioace” înainte de alegeri”, a scrie Renato Usatîi într-o postare pe Facebook.

Potrivit politicianului, corupții care își bat joc de medici noștri trebuie pedepsiți, iar cei care jefuiesc medicina moldovenească trebuie alungați.

 

“Cu toții știți că mereu am fost alături de medicii din Republica Moldova și am ajutat instituțiile medicale. Voi continua să fac asta și după alegerile din 11 iulie, iar corupții care își bat joc de medici noștri trebuie pedepsiți. Toți cei care jefuiesc medicina moldovenească trebuie alungați.”

 

În același timp, Renato Usatîi afirmă că întreg sistemul de sănătate din țară are nevoie de schimbări serioase, pentru ca angajații să fie motivați să muncească acasă, iar cetățenii să primească servicii medicale de calitate.

 

“Țara noastră are nevoie de un sistem de sănătate modern și accesibil, salarii corecte şi echitabile pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății. Împreună vom construi un astfel de sistem, pentru ca medicii și lucrătorii medicali să fie motivați să aibă grijă de sănătatea națiunii, iar cetățenii să simtă siguranță și încredere”, a conchis Renato Usatîi.

Medicii reanimatologi din cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU) au adresat autorităților o scrisoare în care semnalează despre reducerea „considerabilă” a salariului, dar și despre alte posibile micșorări.

„Reducerea substanțială a salariului este o lovitură puternică pentru sistemul de sănătate al țării și distruge ultimele speranțe ale medicilor onești”, se arată în mesaj, în care autoritățile competente sunt îndemnate să se implice pentru redresarea situației.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter