5% din comerțul cu alcool și țigări vor fi direcționate pentru dezvoltarea domeniului tineretului și sportului. 390 milioane de lei anual!

Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” vrea ca 5% din comerțul cu alcool și țigări să fie direcționate pentru dezvoltarea domeniului tineretului și sportului. Este vorba despre 390 milioane de lei anual, bani necesari pentru întreținerea secțiilor și cluburilor sportive. Potrivit lui Renato Usatîi, moldovenii consumă mult alcool și țigări și acordă prea puțină importanță activităților de menținere a sănătății.

„Am analizat cifrele oficiale pentru a vedea cât se bea în țara noastră pe an, cât cumpără oamenii de la noi alcool și țigări, pe an. Propun ca 5% din comerțul cu alcool și tutun să fie direcționate pentru dezvoltarea domeniului tineretului și sportului. 390 de milioane de lei anual. Jumătate din acești bani vor merge către administrația locală. Vorbim despre întreținerea secțiilor și cluburilor sportive”, a declarat primarul și liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI”, luni, 18 mai, la emisiunea “Teritoria Svobodî”, cu Lilia Burakovski.

Politicianul afirmă că, municipiul Bălți poate servi drept exemplu pentru reanimarea sportului în întreaga țară.

“M-am gândit să reanimez sportul în toată țara, astfel încât pretutindeni să fie ca la Bălți pentru că, acum, acesta e un oraș sportiv, în timp ce pe țară e liniște la acest capitol”, a adăugat Usatîi.

 

De menționat că în ultimii 5 ani, mai exact de când Renato Usatîi a început să investească în sportul din Bălți, echipele sportive din municipiu înregistrează rezultate remarcabile. Numai anul acesta, pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc, clubul de baschet “Basco” a câștigat campionatul național, cupa și supercupa Moldovei la baschet. Iar echipa de juniori a luat locul doi, în finala campionatului Moldovei, în care a jucat împotriva colegilor lor de la “Basco”. De asemenea, zilele trecute, fotbaliștii bălțeni au devenit campioni ai Diviziei A și au promovat în Divizia Națională, după ce au marcat 11 goluri în poarta adversarilor.

Inițiativa, care prevede ca 5% din comerțul cu alcool și țigări să fie direcționate pentru dezvoltarea domeniului tineretului și sportului, a fost sonorizată de liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” și la evenimentul de lansare a formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter