Usatîi: PSRM și „ȘOR” vor institui joi stare de urgență pentru a împiedica dizolvarea Parlamentului

PSRM și Partidul „ȘOR” ar intenționa să voteze în cadrul ședinței Parlamentului din joi, 1 aprilie, instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile. Anunțul a fost făcut de către președintele „Partidului Nostru” și primarului de Bălți, Renato Usatîi.

Potrivit lui, socialiștii și Dodon conștientizează că Înalta Curte va da o decizie favorabilă Maiei Sandu la solicitarea privind constatarea circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, motiv pentru care au decis să nu aștepte hotărârea CCM.

 

„Atunci când Curtea Constituțională va constata circumstanțele de dizolvare a Parlamentului, PSRM și „ȘOR” nu vor putea face nimic. Iată de ce, pentru ziua de joi este planificată ședința Legislativului la care socialiștii și „ȘOR” votează introducerea stării de urgență pentru 60 de zile”, a declarat Usatîi.

Liderul PN menționează că în acest sens șeful statului va putea dizolva Parlamentul doar la începutul lunii iunie.

„Astfel, alegerile vor avea loc la sfârșitul lunii august – început de septembrie”, a precizat el.

Amintim că acum o lună Igor Dodon a declarat că nu exclude ca Parlamentul să declare stare de urgență pentru a oferi Guvernului demisionar împuterniciri suplimentare în vederea administrării treburilor publice.

 

De menționat că în perioada stării de urgenţă, de asediu sau de război, instituite pe întreg teritoriul ţării, nu se admite modificarea Constituţiei, precum şi desfăşurarea alegerilor autorităţilor publice centrale şi locale şi a referendumurilor republicane şi locale.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter