La Bălți se vor aplica măsuri aspre față de agenții economici care refuză să facă curățenie pe teritoriile adiacente. Petkov: În oraș va fi ordine!

Autoritățile municipale din Bălți vor aplica măsuri mai dure față de agenții economici care desfășoară diverse tipuri de activități pe teritoriul municipiului, dar se eschivează de la responsabilitatea de a face curat pe teritoriile adiacente.

În cadrul ședinței operative, primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a reamintit că din 2015 este în vigoare Deciziа Consiliului municipal privind aprobarea regulilor de asigurare a curățeniei și ordinii pe teritoriul municipiului Bălți. Documentul stabilește clar responsabilitățile agenților economici pentru întreținerea zonelor din preajma sediilor lor. Cu toate acestea, multe entități, în special agenții economici mari, ignoră aceste norme.

„Nu știu de ce această prevedere nu a fost aplicată până acum. Subiecții constatatori din primărie trebuie să meargă să se identifice pentru ca să nu fac asta doar eu. Să fie aplicate amenzi aspre! Orașul trebuie să fie curat, trebuie să existe ordine în oraș”, a spus Petkov la ședința de astăzi.

El a precizat că față de cei care se vor eschiva nu va fi aplicată o amendă minimă, ci cele mai stricte măsuri în limita legislației în vigoare.

Pe parcursul săptămânii curente, autoritățile municipale vor continua să lucreze cu agenții economici. Dacă situația nu se schimbă în această perioadă, atunci se vor lua măsuri legale mai stricte împotriva celor care le încalcă.

Totodată, agenții economici au fost îndemnați să nu politizeze această problemă și să nu manipuleze cu diverși factori care nu țin de domeniul gospodăriei comunale.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter