(VIDEO, DOC) Aleși ilegal și suspendați printr-o decizie de judecată, președintele și vicepreședinții raionului Fălești încalcă abuziv hotărârea instanței

Conducerea raionului Fălești, aleasă printr-o decizie ilegală și suspendată printr-o hotărâre judecătorească, încalcă decizia instanței, fiind surprinși astăzi în biroul de serviciu. Faptul încălcării deciziei judecătorești a fost constatat de către reprezentanții organelor de drept veniți la fața locului.   

Vicepreședinții raionului Fălești, Oleg Savva și Eugenia Moisei au fost filmați în biroul de serviciu, iar președintele raionului Vadim Roșca și un alt vicepreședinte Mihai Prodan s-ar afla în deplasare folosind automobilele de serviciu.  

„Am filmat cum vicepreședinții raionului, aleși ilegal Oleg Savva și Eugenia Moisei se aflau în biroul de serviciu. Celelalte două persoane, alese ilegal, sunt plecate tot cu careva atribuții de serviciu folosind automobilele de serviciu, pe când unitățile de transport urmau să se afle în  parcare”, a relatat consilierul raional, Veaceslav Fusu.

El a apelat la poliție care a și constatat fapta că reprezentanții conducerii raionului aleși ilegal încalcă în mod abuziv prevederile hotărârii de judecată.

De menționat că decizia Consiliului Raional Fălești de alegere a președintelui și a vicepreședinților, adoptată pe 26 decembrie, a fost votată cu încălcări procedurale. Mai exact, s-a încălcat procedura includerii pe ordinea de zi și votării chestiunii respective. Mai mult, patru din cei 17 consilieri care au participat la vot au fost în incompatibilitate de funcție.        

Prin urmare, la 17 ianuarie Judecătoria Bălți a emis o încheiere prin care a admis cererea de suspendare a deciziei Consiliului Raional prin care au fost aleși președintele și vicepreședinții raionului, pe motiv de ilegalitate a acesteia. „Executarea deciziilor ar duce la nulitatea tuturor actelor administrative semnate de către președinte și vicepreședinți, ceea ce ar aduce prejudicii ireparabile consiliului și cetățenilor raionului Fălești”, se arată în încheierea Judecătoriei Bălți.

De menționat că președintele raionului Fălești, ales ilegal Vadim Roșca și un vicepreședinte – Mihai Prodan reprezintă PSDE, iar Oleg Savva și Eugenia Moisei – Partidul socialiștilor.     

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter