Majoritatea experților străini, trimiși în Moldova, au ajuns aici pentru că au eșuat în propriile lor țări, spune Usatîi

Majoritatea experților și a consultanților internaționali, care vin în Republica Moldova, au eșuat în propriile lor țări sau au probleme de integritate, a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”.

Declarația a fost făcută în contextul în care președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, a râs în hohote, atunci când a fost întrebat în cadrul unei emisiunie TV, dacă își va da demisia, după investigațiile care au apărut în presă și care ar demonstra că Herman von Hebel are probleme de integritate.

„A râs de o țară întreagă! El nici măcar n-a câștigat această funcție, e un banal mercenar. Majoritatea celor care vin în Moldova în calitate de experți și consultanți internaționali, au ajuns aici pentru că au eșuat în propriile lor țări. Dacă eram eu la guvernare, acest von Hebel era deja toboșar la trupa Rammstein”, a comentat Renato Usatîi.

Totodată, el susține angajarea unor specialiști internaționali în Republica Moldova, dar în anumite condiții.

„Da, sunt funcții unde noi obligatoriu trebuie să angajăm oameni din afara țării. Sunt oameni cu nume european, mondial, dar ca și conducători de afaceri de succes, nu consultanți, despre care peste 2-5 ani apar articole de investigație și breakingnews-uri despre, delapidări, spălări, promovări…”, a specificat politicianul.

Usatîi susține că ar fi gata, fiind la guvernare, să accepte oferirea  salariilor mari unor profesioniști adevărați de talie internațională:

„Fie și de 1 milion sau 2 milioane, de exemplu, persoanei la conducerea Aeroportului Internațional Chișinău. Moldovenii nu vor fi împotrivă când o să vadă că, în loc de o rută pe zi spre Londra, sunt 2-3, și prețul e de două ori mai mic, și că aeroportul permanent se dezvoltă”, a conchis Renato Usatîi.   

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter