Renato Usatîi trage un semnal de alarmă: Moldova riscă să rămână și fără Stadionul Republican, și fără bani, dar puteam să avem un nou stadion mare și modern

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, crede că SUA mai bine oferea un nou stadion modern, în locul celui de pe strada Tighina din Capitală, pe terenul căruia urmează să fie construit sediul noii Ambasade americane. Declarațiile au fost făcute în contextul în care Guvernul a anunțat că terenul de 5,2 hectare pe care se află vechiul Stadion Republican va fi vândut Ambasadei SUA, iar prețul ar fi de circa 15 milioane de euro. Autoritățile susțin că banii vor fi alocați pentru crearea Centrului de Cultură și Artă contemporană „Universul”, pentru reparația școlilor sportive din toată țara și pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectarea viitorului Stadion Național. Usatîi spune însă, că în această situația Republica Moldova riscă să rămână și fără Stadionul Republican, și fără banii pe care urmează să-i achite SUA. 

”Statul Republica Moldova rămâne fără un loc de platină în inima orașului Chișinău. Iarăși o să iasă un Spînu, ca și cu aeroportul, și o să ne spună că nu avem bani, ca să facem un stadion republican (…) Eu am discutat despre asta și cu fostul ambasador american. I-am spus atunci că SUA au investit sute de milioane de euro în diferite proiecte de infrastructură în Moldova. Ce ar însemna pentru SUA 20-30 de milioane de dolari. Am rugat, ca să nu avem proteste, țipete, să nu dea bani pentru stadionul republican în bugetul Republicii Moldova, dar să construiască un stadion și să invite chișinăuienii să vadă că poporul american a făcut un stadion”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii ”Puterea e în adevăr”.

Totodată, președintele ”Partidului Nostru” susține că prețul terenului pe care se află astăzi Stadionul Republican este cu cel puțin 10 milioane de euro mai mare, decât cel anunțat de Guvern.

Proiectul privind vânzarea terenului pe care se află Stadionul Republica urmează a fi avizat până la 10 aprilie, ulterior, vor începe negocierile care vor stabili exact textul acordului semnat de Republica Moldova și SUA, inclusiv suma finală a tranzacției, înălțimea construcției și banii care vor fi asigurați de partea americană pentru răscumpărarea clădirilor de la proprietarii privați.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter