Renato Usatîi: Show-ul cu mascați la aeroport este praf în ochi. Lupta cu corupția mare trebuie să fie prioritatea statului!

Show-ul recent cu mascați la Aeroport, într-un dosar în care sunt vizați unii vameși mărunți, este praf în ochi. Lupta adevărată trebuie să se dea împotriva corupției mari, aceasta trebuie să fie prioritatea statului. Opinia a fost exprimată de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

„Show-ul recent cu mascați la Aeroport, într-un dosar în care sunt vizați unii vameși mărunți, este praf în ochi pentru a mima lupta cu corupția. Chiar dacă în cauza penală figurează copiii unor actuali și foști deputați, acțiunea are mai mult caracter de spectacol. Vedem des rețineri ale polițiștilor, vameșilor, medicilor, funcționarilor micuți, pentru mită de câteva sute de lei sau de euro, în timp ce marea corupție și contrabanda înfloresc la umbra protectoare a demnitarilor din PAS”, a scris Usatîi pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

Totodată, politicianul se întreabă cine nu știe în Moldova despre schemele protejate de Igor Grosu, despre schemele lui Andrei Spînu, dar și ale altor conducători din PAS?

„De ce procurorii nu intervin acolo, unde este marea corupție?  Majoritatea cazurilor de corupție sunt situații în care oamenii sunt impuși să încalce legea pentru a-și asigura un minim de existență, în condițiile în care statul nu-i poate asigura venitul pentru un trai decent. Tot statul este de vină că marea corupție nu este investigată, ci chiar protejată și dezvoltată”, a menționat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a subliniat în context că, după alegerile parlamentare anticipate, formațiunea politică va încuraja profesioniștii  să stârpească corupția mare:

„Noi vom obține, prin referendum, alegeri parlamentare anticipate și vom oferi libertate profesioniștilor din instituțiile statului să stârpească și corupția mare, cea care sărăcește cu adevărat cetățenii”.

Luni dimineață, angajații CNA au descins la Aeroportul Internațional Chișinău în baza unui dosar de corupție legat de activitatea Serviciului Vamal., în care figurează copiii unor foști și actuali deputați, inclusiv din PAS și PSRM.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter