Reprezentanții PSRM și fostul primar Grigorișin vor să-i oblige pe bălțeni să achite jumătate de milion de euro în plus pentru troleibuze noi

Pe locuitorii municipiului Bălți vor să îi  oblige să plătească cu aproape o jumătate de milion de euro în plus pentru 22 de troleibuze noi. Așa au decis reprezentanții Partidului Socialiștilor și fostul primar Nikolai Grigorișin din Partidul Schimbării al lui Ștefan Gligo care fac parte din comisia municipală de specialitate. Despre aceasta a relatat Alexandr Petkov, primarul municipiului Bălți.

„Nu le pasă că orașul va plăti în plus 440 de mii de euro! Eu fac tot posibilul pentru a nu permite acest lucru!”, – a subliniat Petkov.

El a amintit că contractul cu BERD prevede livrarea la Bălți a 22 de troleibuze troleibuze noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, până la 1 iulie 2024. În același timp, socialiștii și fostul primar Grigorișin din comisia de profil au propus prelungirea perioadei de grație cu 7 săptămâni și plata în plus a 20 de mii de euro pentru fiecare unitate:

„Iar această decizie a fost citită de un socialist, un așa-zis luptător împotriva corupției, nepotismului și mitei (…). Asta înseamnă că va trebui să plătim nu 241,6 mii de euro pentru un troleibuz, ci 261 de mii de euro din bugetul nostru”.

Alexandr Petkov și-a reiterat poziția, pe care a prezentat-o anterior Consiliului Municipal, precum și reprezentanților BERD și furnizorului: 

„Contractul presupune 22 de troleibuze, așa că aștept și voi întâlni personal cele 22 de troleibuze până la 1 iulie 2024 la un preț de 241,6 mii de euro per unitate. Punct!”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter