Peste trei miliarde de lei vor fi restituite cetățenilor, prin facturi la gaz, dacă judecata va adopta o decizie legală

Peste trei miliarde de lei vor fi restituite cetățenilor, prin facturi la gaz, dacă instanța de judecată va adopta o decizie legală la solicitarea formațiunii „Partidul Nostru”, condusă de Renato Usatîi, de a aplica tariful micșorat la gaz cu o dată din urmă. Despre aceasta Usatîi a anunțat în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”. Politicianul a precizat că ședința de judecată urma să aibă loc în data de 29 martie, dar a fost amânată pe motiv de concediu de boală al judecătorului.

„Azi cerința mea este ca să întoarcă o parte din banii cetățenilor, pe care i-au achitat în plus. Doar nu le spun guvernanților să ia credit de la partenerii de dezvoltare sau de la băncile din Republica Moldova!”, a spus politicianul.

Renato Usatîi a amintit că în 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a dat indicație reprezentanților ANRE să majoreze tariful la gaz cu o dată din urmă.

„Exact la fel trebuie să fie aplicate și tarifele micșorate, pentru că prețul la bursă pentru gazele naturale, a scăzut demult. În 2018 au fost deja aplicate tarife micșorate la gaz cu o dată din urmă. Deci, avem toate argumentele juridice ca instanța de judecată să ne dea dreptate și să întoarcă banii plătiți în plus de cetățeni”, a conchis Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter