Olesea Vîrtosu, candidat al Blocului electoral “RENATO USATÎI”: “Sunt convinsă că peste patru ani nu ne va fi rușine să ne uităm în ochii oamenilor”

Stimați cetățeni, bună ziua!

Dacă aș fi întrebată ”De ce fac parte din echipa Blocului ”RENATO USATÎI”, aș răspunde:

  • pentru că aici am găsit oameni onești, corecți și inteligenți,
  • pentru că Blocul are un lider curajos și carismatic, care nu se teme să-și înfrunte oponenții și să le spună adevărul în față.
  • pentru că repartizarea de către conducerea Blocului a sarcinilor în bază de competențe vorbește despre o abordare responsabilă și profesionistă a exercitării puterii. 

Este o echipă de oameni care vin să lucreze în interesul cetățenilor și care sincer iși doresc să schimbe viața în țara noastră în bine.

  • Eu vin din sectorul real al economiei, din mediul de afaceri, având o vastă experiență în diverse domenii, cum ar fi producerea, importul, exportul, logistica, vânzările, și lista poate continua. Sunt familiarizată cu neajunsurile sistemului nostru, nu din auzite, ci fiind vizată personal de acestea. În toți acești ani de activitate am acumulat o mulțime de întrebări:
  • Nu înțeleg de ce producătorilor autohtoni de carne, pește, produse lactate, nu li se permite să își exporte produsele în țările europene, în timp ce marfa producătorilor europeni este importată în Moldova.
  • Nu înțeleg despre ce fel de susținere a agricultorilor și producătorilor autohtoni putem vorbi, atunci când subvenționarea se efectuează post factum, adică fermierii trebuie mai întâi să găsească (să împrumute) bani de la cineva, și doar după, nu se știe când, statul îi va transfera banii promiși pentru subvenționare.
  • Nu înțeleg unde producătorii locali își pot vinde produsele atunci când rețelele de magazine le stabilesc taxe exagerate de acces la raft.
  • Nu înțeleg de ce micii antreprenori sunt nevoiți să plătească sume atât de mari pentru contabilitate și evidență fiscală, atunci când există o mulțime de sisteme de evidență fiscală mai simple.
  • Nu înțeleg de ce o instituție de stat le solicită antreprenorilor și altor cetățeni să-i prezinte documente emise de alte instituții ale aceluiași stat în formă tipărită și ștampilată, dacă funcționarii ar tebui să aibă acces la ele printr-un singur click, fără să genereze rânduri și proceduri birocratice inutile.
  • Nu înțeleg cum statul poate stabili unele standarde de calitate (asupra unui produs) fără a avea un laborator în țară care să le verifice, direcționând astfel agenții economici spre loboratoare a altor țări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter