Peste 8 milioane de euro mită ar fi plătit mai multe persoane pentru a nu fi incluse în listele de sancțiuni naționale

Peste 8 milioane de euro mită ar fi plătit mai multe persoane unor reprezentanți ai PAS și ai serviciilor speciale din țară ca să nu fie incluse în listele de sancțiuni naționale. Pe lângă aceasta, unii ar urma să dea mită și pentru a nu fi incluși în lista sancțiunilor internaționale.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a relatat la emisiunea „Puterea e în Adevăr!” că includerea în lista sancțiunilor naționale presupune blocarea conturilor în băncile din Republica Moldova, dar și multe alte restricții, inclusiv cele ce țin de serviciile publice.

Câte persoane în total ar fi oferit mită pentru a evita restricțiile nu este cunoscut, dar unii ar fi refuzat să ofere bani și au fost incluși în listele respective. Vreo reacție a organelor de drept la acest subiect nu a urmat deocamdată.


Renato Usatîi a menționat că printre cei trecuți în lista națională se regăsesc persoane a căror activitate nu reprezintă cu adevărat o amenințare la adresa securității. Iar ce ține de introducerea în listele sancțiunilor internaționale, asta ar putea fi justificată dacă anterior persoanele vizate ar fi fost condamnate în țară.

„Dacă ei ar fi fost condamnați de justiția națională în țară, cu prezentarea publică a probelor, și părăseau țara până la pronunțarea sentinței, atunci ar fi fost temei de a solicita partenerilor străini introducerea sancțiunilor internaționale împotriva lor”, a declarat anterior Usatîi.

Interviul integral:

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter