Petkov despre cele „100 de zile” cu care s-au obișnuit politicienii moldoveni: Responsabilitatea începe din prima zi a mandatului și nu după o sută de zile

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, este încrezător că aprecierea unui conducător ales nu trebuie să fie făcută după o sută de zile, așa cum se obișnuiește în politica moldovenească, dar chiar din prima zi a mandatului. În cadrul emisiunii „Legătură Directă” a publicației „SP”, răspunzând în direct la întrebările bălțenilor, el a reiterat că în oraș este nevoie de  management urban, și nu de politică. El a vorbit despre activitatea de atragere a investițiilor pentru modernizarea orașului Bălți.

„Avem în față o perioadă foarte interesantă. Bălțiul atrage atenția investitorilor, inclusiv a investitorilor străini. Vin foarte mulți investitori care vor să se extindă dincolo de Chișinău, iar asta mă bucură”, a spus primarul.

Petkov a menționat că este pregătit pentru o concurență sănătoasă între Bălți și Chișinău în ceea ce privește atragerea investitorilor. În acest sens, a subliniat necesitatea menținerii unei atmosfere de constructivism în Consiliul Municipal, care este unul dintre factorii determinanți pentru dezvoltarea orașului Bălți.

„Vom avea o concurență sănătoasă pentru investitori, cred că vom fi și mai interesanți. Ei văd că aici au cu cine vorbi. Principalul lucru este să evităm confruntarea aici, pe care unii vor să o înceapă, inclusiv în Consiliul Municipal. …Totul depinde de cât de mult putem menține cel puțin situația actuală interesantă și destul de confortabilă în Consiliul Municipal, în ciuda provocărilor nu chiar sănătoase pe care unii încearcă să le arunce”, a spus primarul Bălți.

În același timp, Alexandr Petkov a spus că pledează pentru implementarea proiectelor, inclusiv, în afara orașului, menționând că proiectele deja se extind treptat dincolo de granițele acestuia. Sunt în desfășurare negocieri cu investitorii pentru extinderea rețelelor de transport, a iluminatului public, pentru repararea străzilor, rezolvarea problemelor câinilor fără adăpost și altele.

Potrivit primarului, sarcina lui principală este ca la Bălți să existe înțelegere, ca orașul să se dezvolte și să devină un oraș cu adevărat modern. În acest sens, el a cerut locuitorilor din Bălți să se implice activ în procesele municipale.

Potrivit primarului, expresia „capitala de nord a Moldovei” trebuie să aibă un conținut real:

„Stimați bălțeni, trebuie să începem în primul rând să ne respectăm pe noi înșine ca cetățeni. Dacă nu ne respectăm pe noi înșine, nimeni nu ne va respecta. Sarcina mea principală este să existe înțelegere în oraș, astfel încât orașul să se dezvolte și să devină cu adevărat un oraș modern. Trebuie să umplem expresiile „capitala de nord a Moldovei”, „al doilea oraș ca importanță” cu sens real, ca să nu ne fie rușine de drumurile noastre, de modul în care transportul nostru se mișcă în oraș, de modul nostru de viață,” a conchis primarul municipiului Bălţi Alexandr Petkov.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter