Petkov: Sper că am găsit înțelegerea la Chișinău: bălțenii nu sunt dușmani. Vom lucra pentru a realiza o adevărată revoluție a infrastructurii

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a comentat participarea sa la Forumul primarilor care a avut loc sâmbătă.  Pentru a fi auziți la Chișinau  este necesar  de construit un dialog  între autoritățile locale și centrale,  consideră Petkov.

„Nu vrem ceva deosebit, decât să fim auziți. Primele semne deja sunt.  Noi suntem auziți, cu noi se discută, în unele cazuri poate fără mare dorință, dar se discută.

Cel puțin am găsit înțelegere la Chișinău. Sper că am găsit înțelegerea că bălțenii nu sunt dușmani. Și vom lucra pentru o revoluție a infrastructurii”, a spus Petkov într-un live, comentând totalurile săptămânii trecute.

El a menționat că proiectele de modernizare în toate domeniile, începând cu  infrastructura până la cele sociale, sunt foarte importante pentru Bălți.

„Altă cale nu avem la Bălți. Trebuie să facem ceva foarte serios, altfel puțini oameni vor rămâne aici. Din această cauză, proiectele de modernizare europeană a municipiului Bălți sunt foarte importante pentru noi.

Le vom implementa pentru că trebuie să construim drumuri, să rezolvăm problemele de canalizare, alimentare cu apă, iluminat public și proiecte sociale. Sunt o mulțime de proiecte de infrastructură care trebuie implementate”, a subliniat Petkov.

În acest context, el s-a adresat tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal:

„Încă odată fac apel la partidele care sunt reprezentate în Consiliul Municipal. Avem un singur interes – interesul bălțenilor. Nu există șefi în acest oraș, decât înșiși bălțenii. Anume ei  sunt șefii administrației orașului.”

Astăzi Consiliul Municipiului Bălți organizează consultări publice cu privire la proiectul bugetului pentru anul 2024. Petkov a cerut tuturor facțiunilor și locuitorilor să participe activ la audieri.

„Ne așteaptă o încercare serioasă. Nu doar pentru că bugetul a fost întocmit într-o situație financiară destul de dificilă. Dar și de aceea că, pentru prima dată în ultimul timp, la Bălți nu există o majoritate în Consiliul Municipal, adică nu există un partid care dispune de majoritate de voturi. Asta înseamnă că bugetul va fi adoptat ca urmare a unui anumit consens, iar noi îl vom căuta”, a conchis primarul.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter