Premieră pentru Moldova: La Bălți va fi implementată procedura examinării publice a tuturor deciziilor Consiliului Municipal

Partidul Nostru intră în noul mandat la Bălți cu unul dintre cele mai interesante programe. Pentru prima dată în istoria orașului, pentru prima dată în istoria Moldovei, va fi implementată procedura de expertiză publică. Este timpul să încetăm excluderea cetățenilor din procesul de luare a deciziilor. Despre aceasta a anunțat candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Nostru, Alexandr Petkov.

„În opinia noastră, corupția este posibilă la orice nivel, nu doar în cadrul administrației publice locale. Aceasta se întâmplă doar atunci când cetățenii sunt excluși  din procesul decizional. De aceea, oficialii, pentru care corupția este principala sursă de bogăție, mereu tind spre aceasta”, a spus Petkov.

Candidatul la funcția de primar a dat asigurări că Partidul Nostru la Bălţi va lua o altă cale – va oferi bălțenilor noi mecanisme de luare a deciziilor colective.

„Pentru prima dată în istoria orașului Bălți, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, va fi implementată procedura de expertiză publică. Acestea nu sunt consultări cu societatea civilă, așa cum se obișnuiește acum.

Expertiza cetățenilor va deveni obligatorie pentru toate proiectele de decizii ale Consiliului Municipal. Adică, nicio hotărâre a Consiliului nu va fi adoptată fără expertiză publică”, a spus Petkov.

El a subliniat că cetățenii trebuie să știe ce îi așteaptă în faza de luare a deciziei, și nu după.

„Sunt sigur că problemele, de exemplu, cu pavajul de calitate proastă în curțile blocurilor de locuit și a drumurilor din oraș sunt rezultatul unui proces defectuos de comunicare cu cetățenii. Și fiți siguri că, dacă orășenii ar fi fost auziți, inclusiv în ceea ce privește construcția trotuarelor sau reabilitarea drumurilor. Promitem nu numai să ascultăm cetățenii, ci și să îi auzim”, a conchis Petkov.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter