Primarul ales de Bălți, Alexandr Petkov, după ce s-a adresat Guvernului: „Solicitarea noastră a fost auzită”

Alexandr Petkov, primarul ales al municipiului Bălți a adresat, joi, o scrisoare oficială către Guvern, prin care a solicitat prelungirea termenului limită de depunere a cererilor pentru acordarea compensațiilor în facturi pentru energie și sub formă de plată monetară și prelungirea perioadei de primire a cererilor până la 15 decembrie 2023 inclusiv. La câteva ore distanță, el a fost contactat de secretarul de stat de la Ministerul muncii și Protecției Sociale.

„Solicitarea noastră către Guvern a fost auzită. Vineri, la ora 9.00, un grup mobil de angajați ai Ministerului va ajunge la Bălți pentru a grăbi procesul de procesare a cererilor privind compensații pentru perioada de iarnă. Grupul va lucra la Bălți și sâmbătă, 25 noiembrie.

În numele Bălțenilor, am mulțumit guvernului central pentru acest ajutor mic, dar oportun.

Vă reamintesc că, la rândul ei, Primăria Bălți a mărit deja numărul operatorilor la primirea cererilor. Mai mult, „Ghișeul unic” va funcționa și sâmbătă, 25 noiembrie.

Această măsură va crește capacitatea de procesare în special pentru persoanele de vârsta a treia, cei care nu pot completa formularul electronic la domiciliu.

Mă adresez repetat cu un apel către toți bălțenii mai tineri, chiar și cei care locuiesc în afara Bălțiului și în afara Moldovei, dar care mai au rude în orașul nostru. Ajutați rudele care sun mai în vârstă: acest formular poate fi completat chiar și din străinătate”, a anunțat Alexandr Petkov.

E de menționat că, în scrisoarea adresată Guvernului, Alexandr Petkov a evidențiat problema cu care se confruntă municipiul Bălți, satele Elizaveta și Sadovoe, ce ține de faptul că „majoritatea solicitanților (pensionarilor) nu au acces la internet și nu au posibilitatea de a completa de sine stătător cererile online în sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE), iar în multe cazuri, din cauza erorilor și dificultăților în completarea cererii, o mare parte a populației municipiului Bălți apelează la asistenții sociali din cadrul Direcției generale asistență socială, sănătate și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, la oficiul „Ghișeul Unic” și la bibliotecile municipale.

Via tribuna.md

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter