Renato Usatîi: ”În patru ani, vom face din Chișinău, Bălți și Cahul adevărate vitrine ale Moldovei atât pentru turiști, cât și pentru investitori”

 

Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” intenționează să implementeze proiectul național „Trei capitale”, astfel încât municipiile Chișinău, Bălți și Cahul să devină adevărate vitrine ale Moldovei atât pentru turiști, cât și pentru investitori. Renato Usatîi a anunțat despre acest lucru la o întâlnire cu locuitorii Chișinăului, eveniment care s-a desfășurat în 29 iunie, în centrul capitalei și la care a fost prezentă o parte a echipei sale. El a subliniat că, pentru a implementa acest proiect, este necesar să punem lucrurile în ordine în toate domeniile și a propus soluții pentru mai multe probleme de care se ciocnesc cetățenii.

Unul dintre locuitorii capitalei a vrut să știe dacă va fi reanimat învățământul profesional tehnic. Renato Usatîi a subliniat că aceasta este una dintre prioritățile sale. ”Dacă nu o să avem angajați calificați, nu vor putea fi deschise fabrici și uzine. Noi avem nevoie de sute de mii de sudori, croitorese, electricieni și alții”, a subliniat liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”.

O femeie s-a plâns că, din cauza birocrației excesive, de patru ani, ea și soțul ei nu pot să adopte un copil. Liderul formațiunii politice i-a spus că o s-o invite la ședința unei comisii parlamentare de profil, pentru ca deputații să-i audă durerea și să înțeleagă din cuvintele ei cât de dificil este procesul de adopție în Moldova.
”M-a emoționat profund istoria acestei femei. În loc să fie susținuți, cetățenii care vor să înfieze copii întâmpină tot felul de bariere create artificial de cei care vor să se îmbogățească pe seama unei suferințe. Cu aceeași birocrație se confruntă și oamenii care trăiesc și lucrează în Moldova de 5-15 ani, dar nu pot obține cetățenia moldovenească de ani de zile. Echipa noastră, care este formată din practicieni și profesioniști o să taie în birocrație ca în carne vie”, a dat asigurări Renato Usatîi.

Potrivit politicianului, autoritățile nu au făcut nimic pentru a crește rata natalității. „Vom lupta pentru ca alocația la nașterea primului copil să fie de 15.000 de lei, la al doilea – până la 25 mii lei și la al treilea – până la 50 mii lei”, a spus el.

O bătrână l-a rugat pe Renato Usatîi să-i aducă acasă copiii și nepoții împrăștiați în lumea mare, pentru că nu-și puteau câștiga pâinea în țară.
”O să fac tot posibilul ca diasporă să devină cei care au condus până acum Moldova, iar toată lumea muncitoare și de bună credință să revină acasă”, i-a promis Renato Usatîi femeii.

La întâlnire a fost pusă în discuție și problema prețurilor mari pentru carburanți, medicamente și alte produse. Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” le-a explicat oamenilor că cifrele exagerate le stabilesc furnizorii, care se află în afara țării și pe care încă nimeni nu i-a pus la respect. El a promis însă că pe viitor, în discuțiile cu aceștia, în prim plan vor fi puși cetățenii și interesele lor.

O atenție deosebită a fost acordată luptei împotriva corupției și contrabandei.
”Vom introduce modificări în Codul penal pentru ca pedeapsa pentru corupție să pornească de la 15 ani de închisoare și până la detenție pe viață, cu confiscarea averii de la rudele apropiate. Vom lichida Centrul Național Anticorupție, iar cei care controlează contrabanda pe malul stâng vor fi așteptați la aeroport, pentru ca de acolo să meargă direct unde le e locul. Cred că în biroul fiecărui judecător, NU trebuie să fie imaginea șefului statului, ci tabloul din secolul al XV-lea care înfățișează o întâmplare istorică și anume jupuirea de viu a unui judecător corupt. Noi vom interzice samavolnicia în judecătorii”, a conchis Usatîi.

mun. Chișinău


Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter