Săptămânal, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” crește în sondaje cu 2.5% – 2.7%

 

Săptămânal, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” crește în sondaje cu 2.5% – 2.7%. Despre acest lucru a anunțat liderul formațiunii politice, Renato Usatîi la emisiunea ”În centrul atenției”, de la Publika TV. El a explicat că susținătorii săi obișnuiesc să se activizeze în campaniile electorale, prin urmare, rezultatele înregistrate în alegeri dau peste cap serios cifrele prezentate înainte de asta de către institutele de sondare a opiniei publice.

”Săptămânal, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” crește cu 2.5% – 2.7%. Suntem unicii care se află într-o creștere mare și tot timpul am crescut în timpul campaniilor, o recunosc și sociologii și cei care spun că: ”Da, iată Usatîi în sondaje are puțin, dar cei care-l susțin nu prea participă la sondaje”, de asta avem cu 10% mai mult decât se prognozează. Sau când BOP-ul și alte institute de sondare, când am revenit în țară în 2019, spuneau că în Bălți o să fie turul 2 cu socialiștii, spuneau că o să am 32%-34%, numai că au fost 63% sau 64% în primul tur”, a declarat Renato Usatîi.

La aceeași emisiune, el a mai afirmat că unele companii de cercetare, prin datele pe care le publică înainte de alegeri, promovează un partid sau altul și totodată încearcă să scadă ratingul altor formațiuni politice.

”Astăzi sunt unele sondaje de stânga, organizate de Igor Dodon prin cash. Ăștia nici nu fac sondaje, doar desenează…scriu ceea ce le spune Dodon și, apropo, în oricare din acele sondaje, eu puteam cu o mie, două de euro, să-mi scriu câte procente voiam, așa cum face Dodon, dar eu nu mi-am permis niciodată acest lucru. Ce ține de dreapta, sunt unele organizații, cum ar fi WatchDog, care astăzi au aceeași finanțare care au avut-o și cei de la PAS. Mă refer când au lucrat la diferite proiecte, au fost achitate de diferite fundații, au aceeași sponsori. Și vă dați seama că dacă au aceiași sponsori nu poate WatchDog să facă promovare altcuiva decât PAS-ului. Chiar în ziua când a fost organizat exit-poll-ul în ziua alegerilor (prezidențiale), ei au spus 11% și noi am avut 17%. Au dat-o în bară cu 10% și asta dezorientează mulți cetățeni…și asta este, tot un fel de manipulare pentru a manipula cetățenii”, a mai menționat liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”, cu referire la sondajele prezentate de WatchDog.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter