Renato Usatîi: În următorul Parlament vor intra 3 formațiuni: PAS, BECS și RU, iar la modul ideal, bine ar fi să facă o coaliție largă

 

Liderul blocului electoral „Renato Usatîi” spune că în viitorul Parlament vor accede 3 formațiuni și că niciuna dintre acestea nu va deține majoritatea. Este vorba despre PAS, BECS și blocul pe care îl cinduce. De asemenea, Renato Usatîi crede că cel mai bun scenariu postelectoral ar fi o coaliție largă dintre aceste partide care să-și asume câteva domenii de activitate pe care să le gestioneze.

Usatîi afirmă că acestea sunt datele ultimelor sondaje și spune că potrivit datelor, PAS conduce în măsurători, dar că nu va lua majoritatea, așa cum ar vehicula reprezentanții formațiunii.

„Ei nu vor lua majoritatea de sinsetătător. La modul ideal ar fi să fie 3 partide care să își ia miniștri și să guverneze Este grădina botanica PAS, BECS unde știu că rușii îl vor elimina pe Dodon deoarce duce partidul jos și-l țin acum pe Voronin care după alegeri va avea propria fracțiune”, a spus Usatîi.

Liderul blocului electoral omonim spune că în timpul întrvederilor cu ambasadorii este întrebat despre viitoarele coaliții, dar spune că toate discuțiile trebuie purtate după alegeri. În același timp, Usatîi spune că soarta lui Igor Dodon este pecetluită și că acesta va dispărra din politicul moldovenesc.

„Dodon va pleca, eu știu sigur. Nu sunt expert nici pe curcani, nici pe kuliok, dar ei nu l-au eliminat pentru că e prea puțin timp de la alegerile prezidențiale la cele parlamentare și sunt niște nuanțe. Dar, iată că la 40 de ani a ajuns că nu doar a enervat electoratul său, dar a facut ca alegatorii rusi să o voteze pe Maia Sandu și dă vina pe mine. El era mereu condus de Plahotniuc și după ce a rămas singur, a avut o șansă unică să ia totul sub control și să câștige mai mult, dar nu a făcut asta”, a mai declarat Usatîi.

sursa: replicamedia.md

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter