Renato Usatîi, la Dondușeni: ”O să oprim creșterea prețurilor după ce vom distruge schemele de corupție. Intermediari, de asemenea, nu trebuie să mai existe pe nicio piață”

Liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” se pronunță pentru deschiderea magazinelor de stat în fiecare centru raional și distrugerea schemelor de corupție, din cauza cărora prețurile pentru majoritatea bunurilor din Moldova sunt mai mari decât în ​​țările vecine. Renato Usatîi a spus despre acest lucru sâmbătă, 3 iulie, la o întâlnire cu locuitorii orașului și raionului Dondușeni.

El a răspuns astfel la o întrebare legată de creșterea constantă a prețurilor. ”Schemele de corupție, care funcționează atât pe piața carburanților, cât și pe cea a medicamentelor sau a altor bunuri sunt principalul motiv pentru creșterea prețurilor. La acestea se mai adaugă prețurile duble sau triple ale intermediarilor. O să scoatem la iveală toate aceste scheme și o să le distrugem. De asemenea, vom avea grijă să nu mai existe intermediari”, a declarat Renato Usatîi.

El a mai adăugat că prețurile vor putea fi menținute printr-un control dur al statului, deschiderea magazinelor sociale, a centrelor de colectare a producției agricole și a farmaciilor automatizate, montate în fiecare Primărie din fiecare sat. „Câte un magazin de stat ar trebui să activeze în fiecare centru raional, unde produsele vor fi vândute fără taxe suplimentare. În plus, este necesar să scăpăm de așa-numitele magazine „sociale” deținute de politicieni care le folosesc doar pentru a prosti oamenii și așa necăjiți. De asemenea, vom insista asupra deschiderii a cel puțin trei centre regionale, care vor colecta producția de la micii întreprinzători și o va comercializa pe diferite piețe. Acest lucru nu doar va reglementa prețurilor, ci va contribui la sporirea producției agricole în sate”, a explicat liderul formațiunii politice.

El a adăugat că atunci când în fiecare sat va apărea câte o farmacie automatizată, oamenii vor vedea și prețurile reale pentru medicamente. „Prețurile pentru medicamente vor scădea cu cel puțin 20%, deoarece nu va fi nevoie să cheltuiți pentru întreținerea farmaciei, salariul unui farmacist, taxe etc.”, a subliniat Renato Usatîi.

Liderul formațiunii politice mai consideră că prețurile cresc din cauza monopolului pe piețe și a înțelegerilor de cartel, iar în lupta cu acestea ar trebui să intre statul. „Eu știu unde e nevoie de negocieri și unde trebuie trimiși procurorii pentru a opri această fărădelege”, le-a dat asigurări Usatîi locuitorilor raionului Dondușeni.

 

or.  Dondușeni

s. Baraboi, raionul Dondușeni

com. Târnova, raionul Dondușeni

s. Scăieni, raionul Dondușeni

s. Țaul, raionul Dondușeni

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter