Renato Usatîi, printre pământenii săi de la Fălești

Duminică, 6 iunie, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a avut mai multe întâlniri electorale în orașul său de baștină, Fălești și în 6 sate ale raionului – Călinești, Izvoare, Scumpia, Sărata Veche, Ilenuța, Popovca. În fiecare localitate Usatîi le-a prezentat oamenilor prioritățile din programul fomațiunii pe care o conduce și principiile pe care echipa sa își va construi activitatea legislativă și executivă după alegeri.
Farmacii automatizate în fiecare sat din Moldova, direcționarea a 5% din vânzările de produse alcoolice și de tutungerie pentru susținerea tineretului și dezvoltarea sportului, acordarea de credite ipotecare cu dobândă zero tinerilor specialiști, asigurarea dreptului de a înmatricula o dată la 5 ani o mașină fără plata taxelor vamale pentru conaționalii din diasporă, lupta cu corupția au fost subiecte discutate la fiecare întâlnire.
Propunerea lichidării consiliilor raionale și distribuirii directe a banilor din buget către primării doar în funcție de numărul de locuitori și de suprafața aflată în gestiune a stârnit uneori păreri contradictorii. Renato Usatîi a trebuit să le explice oamenilor că această reformă, susținută de CALM, nu prevede lichidarea raioanelor sau revenirea la județe. Este vorba doar despre eliminarea unui intermediar scump și inutil, care face ca banii să fie alocați pe principii politice.
Oamenii l-au întrebat pe poitician cum califică hotărârea de ieri a Comisiei Electorale Centrale, prin care aceasta a refuzat majorarea numărului secțiilor de votare în diasporă. Renato Usatîi le-a spus că echipa sa deja a depus la Curtea de Apel Chișinău o sesizare, prin care cere anularea acestei hotărâri discriminatorii a CEC. ”Așa cum cei din diaspora s-au mobilizat și au ieșit masiv la vot, acum noi trebuie să ne mobilizăm pentru a apăra dreptul lor de a vota” – a declarat Usatîi, precizând că în ziua examinării sesizării își va chema susținătorii la protest în fața Curții de Apel.
Propunerea anulării imunității pentru deputați a fost salutată unanim de oameni, la fel ca și cea de confiscare în favoarea statului a averilor agonisite pe căi ilegale. În schimb, inițiativa interzicerii dublei cetățenii pentru înalții demnitari de stat a necesitat din partea lui Usatîi precizarea că această normă legală nu-i vizează pe cetățenii de rând și nici pe funcționarii publici. Politicianul a declarat că el însuși este dispus să renunțe la cetățenia Federației Ruse, pe care a obținut-o încă fiind minor.
La ultima întâlnire, cea din orașul său de baștină, Fălești, Renato Usatîi a răspus la zeci de întrebări, iar pe cele care țineau de competența autorităților locale i le-a readresat primarului Alexandr Severin, și el candidat pe lista electorală a Blocului ”RENATO USATÎI”. Din numele orășenilor, edilul i-a mulțumit lui Usatîi pentru faptul că începând cu 2014 a făcut pentru localitate donații în valoare de peste 8 milioane de lei. Banii au fost direcționați pentru achiziționarea unei ambulanțe, pavaj, amenajarea parcului, terenuri de joacă și alte proiecte de infrastructură.
În încheierea fiecărei întâlniri, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” și-a chemat pământenii să-i acorde lui și echipei sale vot de încredere la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a garantat că nu-i va dezamăgi.
#bloculelectoralrenatousatii
or. Fălești

s.Popovca, raionul Fălești

s.Ilenuța, raionul Fălești

s. Sarata Veche, raionul Fălești

s. Scumpia din raionul Falesti

s. Izvoare, raionul Fălești

s. Călinești, raionul Fălești

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter