Șova le-a amintit celorlalți consilieri municipali din Chișinău că fiecare ședință costă bani

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Denis Șova, le-a amintit celorlalți membri ai Consiliului Municipal Chișinău că fiecare ședință a Consiliului costă  bani din bugetul public. Declarația a fost făcută în contextul în care la ședința convocată astăzi consilierii care au inițiat-o au venit nepregătiți și, în afară de spectacole, nu au propus proiecte de decizii concrete.

„Am semnat și eu declarația ca să fie convocată ședința pe data de 8 februarie în speranța că într-adevăr de la vorbe vom trece la fapte. Și cu ce ne-am trezit? Marți a fost convocată ședința comisiei buget și finanțe, unde au fost, inclusiv, reprezentanții partidului PAS. Nu a fost nicio propunere referitor la una din problemele despre care vorbiți acum, inlusiv de pe tribună. Niciuna!”, a spus Șova.

El a amintit că a încercat să lămurească procedurile prin care urmează să treacă orice proiect de decizie:

„Care a fost scopul de a convoca o ședință pentru a hotărî acele trei probleme majore fără ca să fie vreo propunere de proiect de decizie?! Pur și simplu să convocăm de dragul convocării? Vreau să amintesc că convocarea aceasta costă bani – fiecare consilier pentru ședința de astăzi va primi bani. În afară de vorbe până la momentul de față nu am văzut nimic concret, cu părere de rău”.

Totodată, consilierul Partidului Nostru a vorbit despre dublele standarde ale celor de la PAS.

„Ați vorbit despre problema rezilierii contractelor. Vreau să vă amintesc că voi, cei de la PAS, ați reziliat contractul cu mine fără a mă preîntâmpina (din funcția de director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” SA – n.r.). V-ați gândit la mine, la copiii mei care mergeau la școală? V-ați gândit a-l pune în fotoliul pe un reprezentant de la PAS, atât!”, a declarat Denis Șova.

Iar referitor la manipulările în problema programului prelungit pentru copii în școli, el i-a întrebat pe reprezentanții PAS de ce au devenit atât de vocali anume acum:

„Am doi copii, unul dintre ei în 2014-2018 mergea în clasele primare și eu din buzunar am plătit pentru programul prelungit. Și eu nu țin minte cineva din voi atunci să fi venit vreodată cu proprunerea și să strige „oameni buni, hai să găsim bani!”.

În cele din urmă Șova le-a sugerat să-i asculte nu doar pe susținătorii lor, dar și pe ceilalți care nu i-au votat, dar tot trăiesc în Republica Moldova, tot trăiesc în municipiul Chișinău și tot au problemele lor.

„Vă sfătuiesc să nu uitați că în afară de susținătorii voștri mai sunt și alții. Și îmi pare mie că alții sunt mai mulți decât susținătorii voștri. În cazul în care o să îi auziți, va fi în binele vostru”, a conchis Denis Șova.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter