Usatîi: Scandalul legat de Tatiana Răducanu este ultimul cui bătut în sicriul “justiției reformate”

Reforma PAS în domeniul justiției este compromisă total și s-a ajuns, așa cum era de așteptat, la blocarea justiției. Despre aceasta scrie președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-o postare pe Telegram

”După demisia recentă a mai bine de jumătate din judecătorii Curții de Apel Chișinău, este pusă pe pauză examinarea a mii de dosare penale, civile sau de contencios administrativ. Deciziile așteptate de oameni vor întârzia multe luni sau chiar ani, în condițiile în care numeroase dosare vor fi examinate de la început. Scandalul legat de Tatiana Răducanu este ultimul cui bătut în sicriul “justiției reformate”, spune Usatîi.

Politicianul precizează că în Moldova este nevoie de reforma justiției, dar ”nu în modul primitiv în care o face PAS”, nu cu evaluatori externi ce au probleme mari de integritate. 

”Problema PAS este că a compromis și ideea de evaluare externă prin oamenii dubioși pe care i-au adus. Personalul din sistem nu are încredere în evaluările făcute de PAS și nu vor să devină niște instrumente politice”, mai spune Usatîi. 

Liderul ”Partidului Nostru” este de părerea că prin evaluările externe, PAS își formează propria echipă politică de judecători: ”Pe modelul ONG-urilor finanțate din străinătate, care lucrează ilegal pentru PAS, la fel este și cu acești evaluatori plătiți cu zeci de mii de euro să racoleze judecători pentru guvernarea actuală. Nu înțeleg de ce mai cheltuie atâția bani cu experții străini compromiși și nu îl pun direct pe Spînu șef evaluator al judecătorilor, ca PAS să lucreze direct și transparent, nu prin intermediari”. 

Usatîi a amintit și despre cazul când ”Partidul Nostru” a cerut aplicarea cu o dată din urmă a tarifelor micșorate la gazele naturale, iar hotărârea instanței de judecată a fost scrisă în afara instituției: ”Anume de așa judecători are nevoie PAS, nu de magistrați corecți, obiectivi, care să servească legea și statul”. 

Pe final, Usatîi a reiterat că în Moldova trebuie organizate cât mai curând alegeri anticipate pentru a opri abuzurile comise de PAS. Altfel, cu cât PAS stă mai mult la putere, cu atât mai mulți ani ne vor trebui să reparăm modul în care au distrus instituțiile statului, economia, justiția etc”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter