Blocul electoral ”RENATO USATÎI” cere Curții de Apel Chișinău să oblige CEC-ul să-și modifice decizia din 5 iunie, nu să o anuleze

Blocul electoral ”RENATO USATÎI” cere Curții de Apel Chișinău să oblige CEC-ul să-și MODIFICE decizia din 5 iunie, prin care a stabilit deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare, în loc de 190, așa cum a recomandat Ministerul Afacerilor Externe. Usatîi a precizat că dacă instanța va satisface solicitarea unor concurenți electorali, care cer ANULAREA hotărârii CEC, riscăm să ne trezim cu nicio secție de votare, având în vedere că termenul limită la care autoritatea electorală poate adopta decizia este cu 35 de zile înainte de scrutin.

”Dacă este acceptată cererea așa cum au depus-o unii concurenți electorali, ne putem trezi cu deciziile CEC-ului anulate. Dar CEC-ul poate stabili numărul secțiilor de votare nu mai târziu de 35 de zile până la data alegerilor”, a declarat liderul blocului, Renato Usatîi.

Politicianul a precizat că urmează să poarte discuții cu autorii celorlalte cereri pentru a adopta o decizie comună, ”pentru că dacă CEC-ul își anulează decizia, riscăm să ne trezim cu nicio secție de votare”, a mai adăugat el.

”Noi din partea Blocului electoral cerem un lucru simplu… Ministrul Afacerilor Externe a spus clar că este gata să asigure 190 de secții de votare, înseamnă că trebuie să mergem pe formula asta și susținem totalmente poziția Ministerului. Este clar că Dodon se teme că dacă vor fi mai multe secții de votare, va fi penit de diasporă la parlamentare așa cum a fost penit la prezidențiale, de aceea nici nu vrea mai multe secții de votare peste hotare”, a menționat Renato Usatîi.

Amintim că astăzi, 10 iunie, Curtea de Apel Chișinău examinează cauza privind secțiile de votare din străinătate pentru scrutinul parlamentar. În 8 iunie, Comisia Electorală Centrală și-a revizuit hotărârea din 5 iunie 2021 și a decis suplimentarea cu doar șapte unități a numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate. Astfel, numărul secțiilor de votare a fost majorat de la 139 la 146, și nu până la 190 atât cât a propus Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter