Renato Usatîi, după refuzul CEC de a înregistra grupul de inițiativă: Vom insista pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate!

CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului consultativ privind alegerile parlamentare anticipate. 

După scurte dezbateri, pe care președinta CEC le-a închis, fără a oferi posibilitatea reprezentanților Grupului de inițiativă să-și argumenteze integral poziția, a fost dată citire proiectului de dispozitiv. Pentru el au votat reprezentanții PAS și ai opoziției parlamentare.

„A fost un tandem dintre cei din PAS și  opoziție. Dar nu ne vor opri, vom insista asupra alegerilor parlamentare anticipate. Vom merge cu cetățenii și-i vom  cere Maiei Sandu să inițieze ea acest referendum. Vom discuta acest subiect cu echipa”, a declarat Usatîi.

El a spus că CEC-ul a devenit o „filială a PAS” care a făcut ce a dorit din Codul Electoral, iar acum își bate joc și de oameni și nu le permite să meargă prin țară să colecteze semnături.

Renato Usatîi le-a amintit membrilor CEC că și ei sunt aici datorită unor alegeri parlamentare anticipate, care au avut loc în 2021. 

Elena Grițco, membrul Grupului de inițiativă, a reiterat lipsa temeiurilor legale pentru refuzul de a înregistra Grupul: 

„Noi am fost cei mai disciplinați în ceea ce privește procedurile. Niciunul din temeiurile exprese de a refuza, la această etapă,  nu a fost prezentat”.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Renato Usatîi a declarat că CEC a primit de la Președinție proiectul de decizie gata făcut pentru a nu înregistra grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului privind alegerile parlamentare anticipate.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter