Usatîi: CEC a primit de la Președinție proiectul de decizie gata făcut pentru a nu înregistra grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului privind alegerile parlamentare anticipate

Proiectul de decizie a Comisiei Electorale Centrale pe subiectul înregistrării grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor privind organizarea referendumului consultativ referitor la organizarea alegerilor parlamentare anticipate a fost scris la Președinție și dat raportorului CEC să-l prezinte ca o formalitate. În calitate de raportor este nou numita membră a CEC, fosta angajată a fracțiunii PAS din Parlament, care executând o acțiune ilegală, ar urma să-și demonstreze loialitatea față de guvernare. Dezvăluirile au fost făcute de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, șeful echipei care urmează să adune semnături pentru a iniția referendumul de cunsultare a cetățenilor.

Potrivit liderului partidului, dacă la ora 16:00 CEC nu va vota înregistrarea grupului de inițiativă, atunci oamenii vor veni la președinție și-i vor cere Maiei Sandu să-l inițieze ea, conform competențelor.  

„Sau referendumul Maiei Sandu sau niciunul? Atunci ne întoarcem la varianta veche: să inițiați dvs. acest referendum, fără înregistrarea grupului de inițiativă. Unica soluție după circul de la ora 16:00, este să mergem cu acei 400 de cetățeni pe care i-ați călcat în picioare, la președinție la proteste, să cerem ca dvs să-l inițiați. Vom veni la dvs. să cerem referendum!”, a spus Renato Usatîi.    

El a anunțat, de asemenea, că va urma contestarea acestor decizii, inclusiv în instanțele internaționale:

„Vom ajunge la toate instituțiile internaționale cu toate aberațiile scrise la președinție, dacă vor fi votate la CEC. Vom demonstra tuturor partenerilor de dezvoltare că voi nu doar că nu luptați pentru viitorul european al Republicii Moldova, dar sunteți analfabeți și incompetenți aproape în toate domeniile conduse de voi”.   

Echipa Partidului Nostru este sigură că nu există motive legale pentru a refuza înregistrarea grupului de inițiativă, iar argumentele invocate de președinție sunt lipsite de temei juridic. De exemplu, ei pun la îndoială faptul că alegerile parlamentare anticipate ar fi o problemă de interes național.

„Vom anunța data protestului și o vom convinge pe Maia Sandu de ceea ce-și doresc majoritatea cetățenilor Republicii Moldova – alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter